Aanvraag ECP via NAP

Wanneer u bent opgeleid bij een instituut dat (nog) niet erkend is door de EAP als opleidingsinstituut, dan kunt u via de NAP het ECP aanvragen. Op deze pagina vindt u enkele formulieren die u kunt downloaden.

Voor een beperkt aantal onderdelen voor de aanvraag van een ECP-diploma zijn ingevulde formulieren nodig van de EAP.

Hieronder kunt u deze downloaden om in te scannen en als scan/ document te sturen naar de NAP (info@nap-psychotherapie.nl).


De zogenaamde EWAO-verklaring is een formulier dat wordt getekend door iemand van de Europese vertegenwoordiging van uw modaliteit die daarvoor is aangewezen. De actuele lijst van deze personen treft u hier

Aanvragen van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP)

Om het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) aan te kunnen vragen dient u naast de algemene voorwaarden te voldoen aan:

NB. 1.

Indien de door u gevolgde opleiding niet door de EAP erkend is, bestaat toch de mogelijk het ECP aan te vragen via de GAP (Grandparenting Accreditation Committee) van de EAP. Zie verder aanvraag via GAP-procedure.

 

N.B. 2.

Na akkoord van de Registrar wordt uw aanvraag verzonden naar het hoofdkantoor van de EAP. Dit gebeurt nadat u de rekening hebt betaald.

Na ontvangst van uw ECP-certificaat laat u zich registreren als therapeut ECP bij de NAP.

NB: De afwikkeling van de gehele procedure kan enkele maanden duren. De doorlooptijd van goedkeuring Registrar tot ontvangst ECP-certificaat vanuit Wenen bedraagt circa 6 tot 8 weken omdat de Europese Registrar periodiek alle aanvragen beoordeelt.

©2021. Alle rechten voorbehouden. Nederlandse associatie voor psychotherapie