Vektis en AGB-code

Vektis is een uitvoeringsorganisatie van de zorgverzekeraars en kent AGB codes toe. Zorgverleners kunnen op basis van AGB-codes declareren. Vektis beheert het AGB-code-register.

Welke codes vraagt u aan?

Indien u voldoet aan de registratie-vereisten die gesteld zijn aan de NAP Register therapeut dan kunt u de 9037 code aanvragen bij Vektis. 

Indien u voldoet aan de registratie-eisen die gesteld zijn aan de kwaliteit geregistreerd ECP therapeut dan kunt u de 9421 code aanvragen bij Vektis.

Bij aanvragen van AGB codes ontvangt u twee codes: een persoonlijke AGB-code (dit is de belangrijkste) en een zogenaamde "praktijkcode". Bij een eenmansbedrijf bent u zelf uw praktijk.

Wat maakt Vektis belangrijk voor een NAP-geregistreerde therapeut?

Bijna alle zorgaanbieders in Nederland beschikken over een AGB-registratie. Bij elke AGB-registratie hoort een eigen unieke AGB-code. In alle administratieve processen binnen het zorgveld wordt deze AGB-code gebruikt als identificerende sleutel. In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg)informatie om declareren en het afsluiten van contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders mogelijk te maken. Ook is de informatie uit het AGB-register de basis voor zorgzoekers en zorgvinders voor verzekerden en patiënten. Vektis beheert het AGB-register.

Vergoeding van declaraties door zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars kunnen uitsluitend vergoeding op door NAP-geregistreerde therapeuten uitgeschreven facturen toekennen als op de facturen de volgende gegevens staan vermeld:

Niet alleen de gegevens op de declaratienota zijn van belang, ook het gebruikte papier zelf moet voldoen aan een aantal criteria:


Website Vektis: www.vektis.nl

©2023. Alle rechten voorbehouden. Nederlandse associatie voor psychotherapie