Inloggen
Alleen voor professionals

Het ECP aanvragen via de NAP (u bent opgeleid bij een niet-EAPTI)

Wanneer u bent opgeleid bij een instituut dat (nog) niet erkend is door de EAP als opleidingsinstituut, dan kunt u via de NAP het ECP aanvragen. Op deze pagina vindt u enkele formulieren die u kunt downloaden om daarna in te vullen.

Voor een beperkt aantal onderdelen voor de aanvraag van een ECP-diploma  zijn ingevulde formulieren nodig van de EAP.
Hieronder kunt u deze downloaden om in te scannen en als scan/ document toe te sturen naar de registrar van de  NAP (registrar@nap-psychotherapie.nl).


De zogenaamde EWAO-verklaring is een formulier dat wordt getekend door iemand van de Europese vertegenwoordiging van uw modaliteit die daarvoor is aangewezen. De actuele lijst van deze personen treft u hier.

 

Aanvragen van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP)

Om het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) aan te kunnen vragen dient u naast de algemene voorwaarden te voldoen aan:
 

  1. Het bezit van het diploma van een vierjarige opleiding psychotherapie, in een modaliteit die erkend is door de European Association for Psychotherapy (EAP), onder voorwaarde dat ook de EWAO van die modaliteit voor de kwaliteit van deze opleiding wil tekenen.
  2. Drie jaar werkervaring
  3. De vereiste praktijkervaringsuren (1.500) verdeeld over minimaal drie jaar praktijkvoering, supervisie-uren (150), leertherapie (250) en cliënten-onder-supervisie uren (500) gerealiseerd.
     

NB. 1.

Indien de door u gevolgde opleiding niet door de EAP erkend is, bestaat toch de mogelijk het ECP aan te vragen via de GAP (Grandparenting Accreditation Committee) van de EAP. Zie verder aanvraag via GAP-procedure.
 

N.B. 2.

Per 1 maart 2016 worden door de EAP  met de hand geschreven formulieren (CV-structure en Aanvraagformulier, beide in het Engels) niet meer geaccepteerd. Wilt u daarom uitsluitend nog de Word-formulieren invullen op uw computer en aan ons geprint en ondertekend toezenden a.u.b.?
 

Na akkoord van de Registrar wordt uw aanvraag verzonden naar het hoofdkantoor van de EAP. Dit gebeurt nadat u de rekening hebt betaald.
Na ontvangst van uw ECP-certificaat laat u zich registreren als therapeut ECP bij de NAP.
NB: De afwikkeling van de gehele procedure kan enkele maanden duren. De doorlooptijd van goedkeuring Registrar tot ontvangst ECP-certificaat vanuit Wenen bedraagt circa 6 tot 8 weken omdat de Europese Registrar periodiek alle aanvragen beoordeelt.

Actuele informatie over deze kosten vindt u onder NAP / tarieven.

Wanneer u er niet uitkomt, stuur dan e-mail naar Marlot Rappard.

Downloads

Adres:
Hengeveldstraat 29
3572 KH Utrecht

Telefoon: 030 - 273 3834
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.30 uur